środa, 19 czerwca 2013

Na Upały! Gazpacho

Chłodnik idealny na upały. Szybko się go robi, ale niestety trzeba go zrobić dużo wcześniej, aby zdążył się schłodzić w lodówce a smaki się przeniknęły. Można też dodać pokruszonego chleba, będzie bardziej sycący. Można też zjeść z grzankami.
Składniki: 
  • Sok pomidorowy: 2 l;
  • Ogórki starte na drobnych oczkach: 4 szt.;
  • Papryka, posiekana na jak najmniejsze kawałki: 2 szt.;
  • Czosnek: 4 ząbki, wyciśnięte;
  • Śmietana: 200 g;
  • Pietruszka: 1 duży pęczek;
  • Zioła: bazylia, oregano;
  • Ocet winny: 2 łyżki lub do smaku;
  • Sól, pieprz;

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz